Rozvoz v Ostravě dnes 2. 5. pouze od 18:00 do 20:00. Zítra 3. 5. již bez omezení.

Co je šungit?

Černý kámen, který si v dnešní době získává pozornost mnoha lidí. Šungit „kámen života“ je víc než jen pouhým trendem. Vstupte do světa šungitu, kde se tento zázračný kámen stane elixírem života. Z šungitu si vytvoříte čistou šungitovou vodu, která chrání naše tělo a probudí skrytou energii. A šungitová pyramida? Ta naše telo ochrání proti elektromagnetickému záření a vytvoří portál k životu plný harmonie, rovnováhy a klidu.

Šungitová pyramida  vedle které jsou v mističce i šungitové oblázky

 

 

2. miliardy starý minerál 

Šungit je dvě miliardy let starý přírodní minerál, byl nalezen poblíž jezera Onega v oblasti Karélie v Rusku. Místo je jediné, kde je vedena těžba pravého šungitu v čisté formě. Skládá se převážně z uhlíku a je nazýván tzv. kamenem života. Dělí se na 3 druhy:

  • Elitní šungit
  • Maksovsky šungit s křišťálem
  • Běžný šungit 

Elitní šungitový kámen může obsahovat dokonce až 94 % uhlíku, běžný šungit obsahuje až 64 %. Je známý pro své ochranné a léčivé vlastnosti. Všestrannost šungitu je působivá. Lze ho konzumovat lokálně, ale i orálně, nosit jako šperky nebo používat v domácnostech kde se postará o váš klid, odstraní napětí, stres a vytvoří harmonický domov. 

Historie šungitu

Již v 18. století používali obyvatelé Karélie šungit jako čističku vody a považovali jej za léčivou látku. Šungit byl využíván na drobné rány, kožní problémy a popáleniny. Šungitovou vodu již v té době využívali na koupání a vaření.  

Šungitové kameny pro vytvoření harmonického domova

Co říká věda o šungitu

Vědci se shodují, že šungit jako jediný minerál obsahuje velké množství fullerenů, což jsou molekulární struktury tvořené uhlíkem. Unikátní forma uhlíku, je považována za silný antioxidant, dokáže neutralizovat těžké kovy, elektromagnetické záření, odstranit bakterie, viry, plísně, přetvořit negativní energie na pozitivní a mnoho dalšího. 

Poprvé fullereny byly objeveny právě v šungitu. Později byly nalezeny i na dalších místech na Zemi, a to obvykle tam, kde došlo k dopadu meteoritů či asteroidů. Tato zjištění posloužila jako impuls vědcům a zájem o šungit vzrostl.  

C60 molekula šungitu, fullereny

Z výzkumů vyplývá, že možné zdravotní přínosy šungitu, jsou spojeny s obsahem fullerenů v tomto minerálu. Fullereny mají schopnost na sebe vázat  organické radikály, a vytvářet vodní roztoky s vysokou koncentrací látek, které by jinak nebyly ve vodě rozpustné. Tato vlastnost vede k nadějím vědců v oblasti léčby rakoviny, zkoumá se možnost vytvoření léčiv, které by využívaly schopnost fullerenů rozpouštět radioaktivní izotopy ve vodě. Takové léky by mohly účinně působit na postižené buňky a bránit jejich dalšímu nekontrolovanému růstu.

Bez ohledu na to, zda jste vědec, který zkoumá jeho chemickou strukturu, nebo jen zvědavý laik, který hledá nové způsoby podpory svého zdraví, šungit představuje fascinující oblast vědeckého zkoumání a aplikace. 

Zázračné účinky šungitu

Ochrana před elektromagnetickým zářením

Šungit efektivně poskytuje ochranu proti elektrosmogu, který vydávají elektronická zařízení, například lednice, mobilní telefony, notebooky, stolní počítače a mikrovlnné trouby. S šungitem se do vašeho těla již elektromagnetické záření nedostane.

Ochrana před geopatogenními zónami

Geopatogenní zóny způsobují zhoršení celkového zdravotního stavu např:

  • bolesti hlavy,
  • únavu,
  • vyčerpání,
  • oslabují imunitní systém a psychický stav.

Šungit naše tělo dokáže uchránit před energetickými škodlivými vlivy, které na nás působí. Zóny vznikají vlivem velké energie v zemském jádru, která je těžce ovlivnitelná. Umístěním šungitové pyramidy, koule, krychle nebo jakéhokoliv předmětu z šungitu jsou zóny blokovány, a nedochází k oslabení těla a mysli.

Šungitové pyramida pro odstranění elektromagnetického záření

Čištění vody a absorpce škodlivých látek

Fullereny, které jsou obsaženy v šungitu na sebe navazují veškeré nečistoty, těžké kovy, bakterie, viry, které jsou obsaženy v pitné vodě a našemu tělu škodí. Studie ukazují, že šungitová voda je obohacena o prospěšné minerály - tzv. o vápník a hořčík.

  • Šungit přináší do prostoru harmonii, zlepšuje prostředí a má mimořádně vysokou odolnost vůči chemickému prostředí.

  • Působí jako přírodní antioxidant, podporuje regeneraci organismu a posiluje imunitní systém.

  • Šungit je účinným pomocníkem při bolesti zad, hlavy, alergických onemocněních, revmatismu, nervových poruchách, reguluje krevní tlak a pomáhá obnovovat emocionální rovnováhu.

  • Jeho používání pomáhá zbavovat stresu, nervozity a napětí.
 

Jak využívat šungit

Šungit nabízí mnoho možností, jak ho začlenit do svého životní stylu. 

Meditace s šungitem

Máte rádi meditace, cvičení nebo jógu? Během svého oblíbeného rituálu můžete kolem sebe poskládat šungitové kameny v jakékoliv formě. Jednou z možností je vzít si šungitové harmonizační válce nebo šungitové koule do rukou a držet je během celé meditace. Tímto docílíte odstranění veškerého napětí, které se skrývá v těle.

Šungitová EMF (elektromagnetická ochrana) 

Elektromagnetické vlny na nás působí i z mobilního telefonu, který každý den nosíme při sobě. Zabránit záření můžete šungitovou destičkou, kterou můžete jednoduše připevnit na zadní stranu notebooku nebo mobilního telefonu. Destička odstraňuje negativní energii, záření nebo bolest hlavy, která vzniká ze záření. 

TIP: Chcete mít šungitovou ochranu stále u sebe? Uložte šungitové kuličky do své kabelky nebo do kapes oblíbeného oblečení a mějte tak každý den energetickou ochranu při sobě. 

Meditace s šungitovými kameny pro harmonizaci těla

Pitná voda vytvořená šungitem 

Šungit působí jako přírodní filtr. Vložením šungitových kamenů do vody může pomoci vyčistit vodu a odstranit tak téměř všechny škodlivé látky a těžké kovy, které se ve vodě nacházejí.

Rozmístění šungitu po svém domově do blízkosti spotřebičů

Jste milovník minerálů a krystalů, které zdobí váš domov? Můžete k nim přidat i šungitové sošky a umístit je kdekoliv po celém domě, například do místnosti, kde trávíte nejvíce času, nebo do blízkosti spotřebičů, které vyzařují elektromagnetické záření. Využít můžete:

Jak na přípravu šungitové vody

Současná pitná voda je značně z velké míry znečištěna různými bakteriemi, viry a pesticidy. Není to žádné překvapení, s ohledem na množství používaných pesticidů a hnojiv. Znečištění vody může vést k řadě nemocí, jako jsou genetická, alergická nebo infekční onemocnění.

  1. Než se pustíte do výroby šungitové vody, šungitové kameny před použitím několikrát důkladně propláchněte a zbavte jej veškerých nečistot a prachu. Použít můžete pyramidu nebo krychli o velikosti 4 - 5 cm.

  2. Na dno skleněné karafy vložte šungitové kameny 150 g, pyramidu, krychlinebo elitní kameny (60 g) na 1 litr vody.

  3. Šungit během prvních 30  60 minut začne vodu filtrovat a odstraňovat bakterie. Pro lepší výsledek nechte vodu odstát až 24 hodin. Poté si můžete vychutnávat šungitovou vodu. Nenechávejte vodu odstát více jak 3 dny, po této době účinky vyprchávají. Pro vytvoření nové vody šungitové kameny můžete znovu zalít filtrovanou vodou a proces aktivace vody se bude opakovat. 

  4. Kameny je potřeba pravidelně nabíjet a čistit. Po 3 měsících doporučujeme kameny vyměnit za nové

Buďte zdraví, pijte šungitovou vodu

Šungitová voda 2

ZAJÍMAVOST: Studie uvádí, že až 85 % nemocí pochází z vody. A nejen studie tvrdí takové procento. Louis Pasteur řekl: Pijeme 85 % našich nemocí. Šungit, ale může z vaší vody udělat nezávadnou, čistou a energeticky nabitou vodu s prospěšnými minerály.

Výhody šungitové vody

Šungitová voda prospívá vašemu tělu v mnoha ohledech zdraví. Kvůli obsahu fullerenů je normalizován metabolismus, zvýšeny jsou regenerační schopnosti a tím i odolnost člověka vůči stresu a napětí. Mezi výhody pití šungitové vody patří protizánětlivé, detoxikační a antioxidační schopnosti. Věda dokazuje, že fullereny jsou již v malých dávkách velmi účinné.

Využívání šungitové vody může být prospěšné například při:

  • alergii, astma, anémii,
  • onemocnění ledvin, jater, slinivky břišní - podpora trávení,
  • chronické únavě, stresu, napětí,
  • artritidě,
  • podpora zdravé kůže, ekzémy, lupenky,
  • posílení imunity,
  • výplachy hrdla, nosu,
  • popáleninách.
 

Čištění šungitu 

Proces čištění a nabíjení šungitu je důležitý, stejně jako u jakéhokoliv jiného krystalu nebo kamene. Šungit nám pomáhá s ochranou a uzdravováním. Působí jako houba. Dokáže většinu přetvořit negativní energii na pozitivní energii, ale aby nás ochránil, malé množství energie, které nepřetvoří, zanechává šungitový kámen v sobě. Šungit se v malé míře kontaminuje a vyžaduje čištění.

TIP: Nevyhazujte staré šungitové kameny. Použité šungitové kameny vložte do květináčů k vaším rostlinám nebo do záhonu. Uvidíte, že vám vaše rostlinky poděkují. 

Umytí šungitovým kamenů na harmonizaci vody

Nabíjení šungitu 

Šungit můžete dostat zpět do formy – očistou a nabíjením. Nabíjejte a čistěte svůj šungitový poklad alespoň každé 3 - 4 týdny. Můžete jej opláchnout pod tekoucí vodou a nechat přes noc na působení měsíčního světla, dobít pomocí krystalů, například ametystu a křemenu. Jestli jste milovníci vykuřovací směsí, můžete je použít také k očistě svého šungitu.

Používáte šungit jako čištičku vody?

Smíchejte kyselinu citronovou nebo jedlou sůl s 1 litrem vody a vložte do ní své kameny, nechte několik hodin působit. Kyselina citronová nebo jedlá sůl zbaví kameny nečistot. Pokud již nepociťujete žádné účinky, vyměňte kameny za nové. Při každodenním použití doporučujeme vyměnit po 3 měsících.

Šungit a domácí mazlíčci

Jste majitelem domácího mazlíčka?  Elektromagnetické vlny, které působí škodlivě na člověka, tak stejně působí i na naše milované mazlíčky. Zvířata tráví většinu času spánkem a velké množství EMF (elektromagnetické záření) může zvýšit riziko onemocnění, např. v oblasti rakoviny nebo zrychlení stárnutí.

Pes, která pije vyčištěnou šungitovou vodu

Jak ochránit své mazlíčky?

  1. Jednou z možností je vyměnit kohoutkovou vodu za vyčištěnou a zharmonizovanou šungitem. Většině zvířat chutná voda a vypijí tak větší množství, než normálně.

  2. Šungitové kameny můžete umístit pod oblíbený pelíšek nebo zakoupit přívěsek a pověsit ho za obojek.

  3. Váš mazlíček vám určitě poděkuje, pokud si do dlaně vezmete šungitové válce a použijete je k jemnému hlazení nebo masáži. Uklidňující a hojivé účinky jsou zaručeny!

Šungit a rostliny

Šungitová voda obsahuje známé minerály, mezi které patří například:

  • měď
  • zinek,
  • vápník,
  • fosfor a mnoho dalších.

Minerály jsou prospěšné pro rostliny. Budete velmi překvapeni, co šungitová voda udělá s vašimi květinami nebo rostlinami. Umístěte použité šungitové kameny do květináče k rostlinám. Šungit poskytujte ideální podmínky pro zdravý růst rostlin nebo zalévejte své rostliny šungitovou vodou a sledujte, jak se rozkvetou.

Zalévání květin a rostlin šungitovou vodou

Kosmetika z šungitu

Šungitovou vodu můžete použít i na každodenní mytí, voda bude působit jako osvěžovač, vyrovná a obnoví pH pokožky. Tento zázračný elixír vám  pomůže s vypadáváním vlasů a ochraňuje proti lupům. Vaše vlasy budou zdravé, pevné a lesklé na pohled. Nebojte se použít šungitovou vodu s jemný šungitovým práškem i při mytí obličeje. Vaše pokožka bude hydratovaná, malé skvrny a vrásky zmizí, a vy se budete cítit naprosto skvěle.

Význam duchovního spojení s šungitem

Z duchovního hlediska je šungit považován za katalyzátor a nástroj transformace na podporu fyzické a psychické stránky. Ochranné a uzemňovací energie vytvářejí z šungitu vhodný prostředek pro harmonizaci nižších energetických center v těle. Pro své schopnosti vyrovnávat a neutralizovat negativní energie může pomoci harmonizovat 1. kořenovou, 2. sakrální a 3. solární plexus čakru.

Jste milovníci duchovních předmětů?

Šungit výrazně posiluje telepatii, intuici a vnímavost. A z tohoto důvodu může být skvělým doplňkem šungitové kyvadlo, které se považuje za kosmickou sílu a energii. S tímto kyvadlem budete vždy ochráněni před negativní energií.


TIP: Kořenovou čakru můžete harmonizovat meditací, nošením šungitového náramku 
nebo náhrdelníku, který bude působit jako ochranný talisman. Vyváženou kořenovou čakru poznáte, že si budete uvědomovat své touhy, ambice a uvolněnost, klidnost budou vaší přirozeností. 

 

Pro jaké znamení zvěrokruhu je šungit vhodný?

Šungit je vhodný pro všechny znamení zvěrokruhu. Nošení šungitového přívěsku se symbolem vašeho znamení přímo na těle umožňuje šungitu působit na naše energetické pole. Každodenní nošení tohoto minerálu podporuje celkové zdraví, pohodu a chrání nás před elektromagnetickým záření stejně jako jiné šungitové předměty. Symbol zvěrokruhu na šungitovém přívěsku dodává další rozměr jeho účinků. Každé znamení má své specifické charakteristiky a energie, a když se tyto energie spojí s energií šungitu, vytváří se unikátní kombinace, která může posílit a podpořit dané vlastnosti znamení.

Takové spojení minerálu a vašeho symbolu zvěrokruhu může být pro nositele mimořádně užitečné při praktikování osobního růstu a sebepoznání. Posilování specifických vlastností a charakteristik znamení může vést k lepšímu porozumění sobě samému a k harmoničtějšímu životnímu stylu.

Přírodní šungitový kámen s šungitovým práškem vedle rostliny s bambusem

Začlenit šungit do svého života je jednoduché a účinné. Vyberte si způsob, jak si do svého života přivést kombinaci léčivé a ochranné energie. U každé přírodní metody je důležitá důslednost. A proto ať si vyberete harmonizovat vodu šungitem, používat elitní šungit při cvičení či meditaci nebo jej umístit pouze do místnosti, učiníte tím skvělé rozhodnutí ke zlepšení celkové pohody a vytvoření harmonie. Přesvědčte se sami. Vaše tělo i duše vám poděkují.

Časté dotazy k tématu o šungitu

Je šungit vhodný pro každého?

Ano, naprosto každý z nás je obklopen alespoň jedním elektronickým zařízením a potřebujeme být chráněni před negativními energetickými dopady. Každý člověk měl mít při sobě alespoň jeden šungitový oblázek.

Mohu šungit kombinovat s jinými minerály?

Ano, lze šungit kombinovat. Lidé jej kombinují například ve formě náramku, přívěsků. Kombinace může poskytnout synergické účinky.

Jaký vliv má šungit na naší energii?

Šungit udržuje naše energie v rovnováze a harmonii. Zbavuje nás negativní energie a přitahuje pozitivní. Chrání před negativitou, bolestmi z elektromagnetických vln a napětí. 

Jaký šungit zvolit při harmonizování vody?

Pro harmonizaci vody je doporučeno vybrat si šungit s vyšším obsahem minerálů. Běžný šungit obsahuje mezi 30-60 procent uhlíku, ale elitní šungit až 98 procent. Elitní šungit je efektivnější pří výrobě šungitové vody.

Informace v tomto článku jsou pouze informativní a určeny k vzdělávacím účelům. Není je vhodné je považovat za léčbu. Konzumace doplňků stravy, byste měli konzultovat se svým lékařem. Nelze je tedy považovat za lékařskou radu nebo doporučenou léčbu.

Zdroje:

HEALTHINE. What Is Shungite and Does It Have Healing Properties? [online]. Dostupné z: https://www.healthline.com/health/shungite

WIKIPEDIA. Shungite [online]. Dostupné z: https://en.wikipedia.org/wiki/Shungite

HEALTH. What Is Shungite? [online]. Dostupné z: https://www.health.com/shungite-7972956

NCBI. Shungite (Mineralized Carbon) as a Promising Electrode Material for Electroanalysis [online]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9919474/

HEALTHINE. All You Need to Know About Shungite Water and Its Benefits [online]. Dostupné z: https://www.highwaterstandard.com/blog/shungite-water

MAHLER, Jessica. Healing With Shungite. 2021. Californie: Ulysses Press. ISBN 978-16-4604-091-9.

NCBI. Antioxidant and Anti-Inflammatory Effects of Shungite against Ultraviolet B Irradiation-Induced Skin Damage in Hairless Mice [online]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5574306/

NCBI. A Study of the Antioxidant, Cytotoxic Activity and Adsorption Properties of Karelian Shungite by Physicochemical Methods [online]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8301057/