Dnes rozvoz v Ostravě a okolí pouze v čase 18:00 - 19:00. Kamenná prodejna otevřena bez omezení od 10:00 do 18:00.

Červený kratom – účinky a dávkování

Představte si rostlinu, která vám pomůže najít klid v hektickém dni, zlepší váš spánek a zmírní bolesti – to je červený kratom! Red kratom si získal popularitu po celém světě díky svým výrazným relaxačním a uklidňujícím účinkům. Co ho odlišuje od ostatních druhů? Jeho tajemství tkví v unikátním procesu fermentace, který mu dodává jedinečné vlastnosti a činí ho ideální volbou pro ty, kteří hledají přirozený způsob, jak podpořit své zdraví a pohodu. Čtěte dál a zjistíte, proč by červený kratom mohl být právě tím, co hledáte.

Kvalitní červený kratom v prášku a v tabletách, účinky a dávkování - Kratomuj.cz

 

Vše, co potřebujete vědět o červeném kratomu (Red kratom)

Pokud vás zajímá, co dělá červený kratom tak jedinečným, odpověď je jednoduchá – fermentace! Ano, červený kratom je jediným druhem, který prochází tímto speciálním procesem, a právě to mu dodává jeho jedinečné vlastnosti. Ale jak to všechno funguje?

Všechno začíná ruční sklizní až 50 dní starých listů kratomu. Listy jsou pečlivě očištěny od všech nečistot, odděleny od stonků a roztříděny, aby se zajistilo, že pouze ty nejzdravější listy projdou dalším krokem. Tyto listy jsou poté jemně navlhčeny a uzavřeny do speciálních nádob, kde probíhá magie – fermentace!

Fermentace červeného kratomu trvá několik dnů až týdnů, a během této doby se jemně mění chemické složení listů. Obsah alkaloidů, jako je mitragynin a 7-hydroxymitragynin, se mírně sníží a výsledkem je zcela nový druh kratomu – červený kratom s jedinečnými účinky, které se liší od zeleného kratomu a bílého kratomu. Tento proces vytváří červený kratomový prášek, který si zachovává svou čerstvost a účinnost díky pečlivému skladování na chladném a tmavém místě.

Účinky červeného kratomu

Červený kratom je vyhledáván pro své rozmanité pozitivní účinky, které zahrnují:

  • Navozuje kvalitní spánek - Červený kratom na spaní je oblíbený díky svým silným sedativním účinkům, které pomáhají navodit hluboký a klidný spánek.

  • Úleva od akutní a chronické bolesti - Červený kratom účinně zmírňuje různé druhy bolesti, včetně chronických akutních bolestí svalů, zubů a kloubů.
    .
  • Snížení úzkosti, deprese - Díky uklidňujícím vlastnostem pomáhá červený kratom snižovat úzkost, deprese a stres, což přispívá ke zlepšení nálady.

  • Uvolnění svalového napětí - Uživatelé často zaznamenávají snížení svalového napětí a rychlejší regeneraci po fyzické aktivitě.

  • Zlepšení nálady - Mnozí lidé hlásí, že po užití červeného kratomu dochází ke zlepšení celkové pohody a nálady.

 Red dragon_červený_kratom_ nejsilnější-na_trhu

TIP: Chcete se dozvědět ještě více o kratomu? Neustále se v této oblasti vzděláváme a všechny naše znalosti jsme shrnuli do podrobného článku, který vám poskytne vše, co potřebujete vědět o kratomu. 

Jaký druh červeného kratomu zvolit?

Červený kratom je dostupný v několika různých variantách:

  • Červený kratom Maeng Da Red - Silná volba pro ty, kdo hledají účinnou úlevu od akutní i chronické bolesti. Maeng Da Red poskytuje hlubokou relaxaci, uvolnění svalového napětí a zlepšení nálady – ideální pro ty, kdo chtějí kvalitní spánek a klid po náročném dni.

  • Červený kratom Super Red Agatha -  Nabízí  jemnou relaxaci s mírnou stimulací, což z něj dělá perfektního společníka pro snížení stresu a úzkosti během dne. Skvělý pro ty, kdo potřebují uvolnění svalů a klid bez pocitu ospalosti.

  • Červený kratom Analgia a Spánek - Navržený pro ty, kteří hledají klidný spánek a úlevu od svalového napětí. Analgia a Spánek nabízí sedativní účinky, které pomáhají snižovat stres a deprese, zatímco vám dodávají pocit lehkosti a regenerace.

  • Červený kratom Pure Red - Pro ty, kdo bojují s chronickými bolestmi nebo těžkou nespavostí. Pure Red je silně analgetický, navozuje kvalitní spánek a pomáhá snížit úzkost a deprese.

    Červený kratom Dragon Red - Pro hlubokou relaxaci, snížení stresu a zároveň zlepšení nálady. Dragon Red je ideální pro večerní užití, kdy potřebujete odpočívat.
 

Jak správně dávkovat červený kratom

Pro ty, kteří již kratom používají, se jako běžná dávka doporučuje přibližně 3 gramy, což odpovídá jedné čajové lžičce. Chcete-li dosáhnout silnějšího účinku, můžete kratom užívat na prázdný žaludek, ale tuto metodu by měli vynechat ti, kteří s kratomem teprve začínají.

Dávkování červeného kratomu 

Pokud s kratomem teprve začínáte, je lepší ho užívat mezi jídly a začít s menší dávkou, 1,5 gramu, což je přibližně polovina čajové lžičky.

Pro dosažení silnějších analgetických účinků proti bolesti je vhodné použít vyšší dávku červeného kratomu, v rozmezí 5 až 10 gramů. Tato větší dávka je doporučována kvůli tomu, že fermentace snižuje obsah některých aktivních látek, ale zároveň výrazně mění výsledné účinky oproti jiným druhům kratomu. Takové dávkování je však nejvhodnější pro ty, kteří mají s kratomem již dostatek zkušeností. Ať už jste úplný začátečník, nebo zkušený uživatel, je důležité správně zvolit dávkování červeného kratomu.

TIP: Nejste fanouškem odměřování prášku? Zkuste naše kvalitní kratomové tablety v praktickém balení.  Žádné lžičky, žádný nepořádek – jen jednoduché a pohodlné užívání. Ať už jste na cestách nebo jen nechcete ztrácet čas, tablety jsou skvělou volbou.

Chtěli jste vědět, na co je červený kratom nejlepší? Je to jednoduché – na zklidnění, proti bolesti, na lepší spánek, uvolnění svalového napětí a zlepšení nálady! Takže ať už potřebujete trochu klidu po náročném dni, nebo hledáte způsob, jak se konečně pořádně vyspat, červený kratom vám může být skvělým společníkem. Teď už víte, proč je červený kratom tak oblíbený a co mu dodává jeho jedinečné účinky. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv druh nebo dávkování, hlavně si užijte jeho pozitivní přínosy!

 Kvalitní červený kratom s účinky proti chronické bolesti a na kvalitní spánek

Lidé se také často ptají 

Jak uchovávat červený kratom, aby si udržel svou čerstvost?

Skladujte kratom na chladném, tmavém místě, ideálně ve vzduchotěsném obalu, aby si uchoval svou čerstvost a účinnost co nejdéle.

Jaké jsou rozdíly mezi červeným, zeleným a bílým kratomem?

Červený, zelený, bílý… Každý druh má své vlastní unikátní účinky! Červený kratom působí afrodiziakálně a analgeticky,, zatímco zelený kratom je pro ty, kteří chtějí cítit chuť do života, zmírnit deprese nebo do společnosti pro větší komunikativnost. Bílý kratom vám dodá velkou dávku energie a soustředěnosti. 

Jak dlouho trvají účinky červeného kratomu?

Účinky obvykle trvají 4-6 hodin, ale záleží na dávkování a individuální citlivosti.

Informace v tomto článku jsou pouze informativní a určeny k vzdělávacím účelům. Není je vhodné je považovat za léčbu. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami. Konzumace doplňků stravy, byste měli konzultovat se svým lékařem.

Zdroje 

KRATOM. Kratom For Sleep: Different Strains & Their Effects [online]. Dostupné také z: https://www.healthline.com/health/depression/kratom-for-depression